Гаранция и рекламации

Гаранция и рекламации - Условия

ВАЖНО:

Гаранцията за физически (крайни ПОТРЕБИТЕЛИ) е 24 месеца

Гаранцията за фирми (юридически лица) е 12 месеца

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 14 дневен срок, считано от датата на покупката, ако не е нарушена търговската цялост на продукта или опаковката. При продуктите на Baofeng, KraftRoyal, Kemei, VGR, Stahlmayer и други, които имат лепенки за валидност и/или лепенки против разглобяване, ако лепенката бъде отлепена или скъсана, то потребителят няма право да връща стоката. Също така за нарушена търговска цялост се счита скъсана или нарушена опаковка. Тоест, закупен продукт може да се върне само в същото състояние, в което е получен. При връщането на стока, потребителят заплаща транспортните разходи и се възстановява само сумата за продуктите. Не се възстановява сумата по транспортните разходи.

Дефектен продукт (или продукт, който тепърва ще се установява дали е дефектен) се изпраща от клиента по куриер за негова сметка. Ако продукта има реален дефект и бъде заменен или ремонтиран се връща на клиента за сметка на ДЕАР БГ ЕООД, ако няма реален проблем и продуктът не е дефектен, се връща за сметка на клиента.

Моля пазете оригиналната опаковка на всеки продукт закупен от нас. Изискванията на производителите, за да уважат гаранцията, са да се предоставят оригиналната опаковка с всички прилежащи към нея аксесоари и документация. Ако не се предоставят оригиналната опаковка с всички прилежащи към нея аксесоари и документация, гаранцията Ви няма да бъде уважена.

Ако през гаранционния период, гаранционният продукт прояви дефект, ДЕАР БГ поема гаранция да ремонтира или замени продукта в 30-дневен срок. В зависимост от конкретната ситуация, при невъзможност за изпълнение на ремонт или замяна, ДЕАР БГ възстановява сумата за продукта, или предлага други, подобни на него.

Първоначалният гаранционен срок остава в сила, независимо дали продуктите са били отремонтирани или подменени.

Гаранцията за продуктите включва само фабрични дефекти, но не и дефекти възникнали след употреба и ползване на продукта, били те умишлени или не. Като дефекти възникнали след употреба спадат счупване, напукване, надраскване, оцветяване, поява на неравности, подуване, оголване и късане на кабели и други подобни. Счита се, че без човешка намеса, тези проблеми няма да възникнат и така, както при всеки един продукт, това не се признава за гаранционно условие.

Гаранцията на литиево-йонни или полимерни батерии, при продукти съдържащи такива, е само за фабрични дефекти. Животът на този тип батерии е на цикли (зареждане/разреждане). В резултат на използването им, с времето започват да издържат по-малко време, което е напълно нормално и не е гаранционно условие.

Гаранцията се прекратява, ако: Електронното устройство се включи в неизправен или неправилно свързан контакт. Dear.bg не носи отговорност при повреда на стоката вследствие форсмажорни обстоятелства (офазяване -включително и по кабелната мрежа, токови удари и др.). Не се уважават рекламации за повреди, причинени от лош транспорт, неправилно съхранение, за следи от нормална употреба, неизправност или големи колебания в електрическата мрежа, природни бедствия, пожар, намокряне или наводняване, както и ако са правени опити за отстраняване на повредата от неупълномощени от продавача лица.

Важно: Рекламация  или заявка за гаранция може да бъде предявена тук:

  • 1. По телефон: +359879968811 , +359896236118
  • 2. По електронната поща: [email protected]
  • 3. От формата за контакт в електронният магазин.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки